(© archiwum)

Proste dania są zwykle najlepsze, czego dowodem jest spaghetti z sosem szpinakowym. Jak je przyrządzić?

Sos do spaghetti na bazie szpinaku nie bez kozery cieszy się popularnością. Przede wszystkim jest prosty w przygotowaniu, wartościowy pod względem odżywczym i smaczny. Podstawą sosu jest oczywiście szpinak, który należy wymieszać na patelni ze śmietaną, surowymi jajkami i podsmażonymi wcześniej pieczarkami. Sos należy przyprawić solą i pieprzem, a gdy uzyska konsystencję bliską ideału, warto dodać do niego trochę żółtego sera dla pełni smaku.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Partnerem serwisu jest

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!