Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bigos z cebuli z pieczarkami. Smaczne danie na obiad - przepis

Redakcja
Bigos z cebuli z pieczarkami.
Bigos z cebuli z pieczarkami. Dorota Michalczak
Niejednokrotnie mamy kłopot z wymyśleniem i przyrządzeniem potrawy, która będzie bardzo smakowała naszym domownikom. Mając nadmiar cebuli, możemy zrobić z niej niecodzienny bigos. Pycha!

Bigos z cebuli z pieczarkami. Smaczne danie na obiad - przepis

Bigos z cebuli z pieczarkami

Składniki:

  • 80 dkg cebuli,
  • 1 papryka czerwona,
  • 0,5 kg kiełbasy (zwyczajna),
  • 3 liście laurowe,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • keczup pikantny,
  • mała śmietana 18 procent,
  • 20 dkg pieczarek,
  • olej, sól, pieprz.

Wykonanie:
Do brytfanki, na zimny olej, wkładamy pokrojoną w półkrążki cebulę, paprykę, i prażymy do miękkości. W drugim naczyniu, na niewielkiej ilości oleju, przesmażamy pokrojoną w niedużą kostkę kiełbasę i pieczarki. Po czym dodajemy ją do cebuli i wlewamy pół szklanki rosołu (może być warzywny), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz keczup. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy powoli śmietanę, uważając, żeby się nie zważyła. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut i potrawa gotowa.

Smacznego!


Widzisz wypadek? Coś cię zaniepokoiło? Chcesz się czymś pochwalić?

Pisz do nas na: [email protected] lub zostaw nam wiadomość na facebooku

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zbaszyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto