Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu

Weronika Błaszczyk
Weronika Błaszczyk
Niektóre produkty po ponownym podgrzaniu stają się toksyczne dla ludzkiego organizmu. Zamiast dobrego posiłku, można otrzymać zatrucie pokarmowe. Jakich produktów nie należy ponownie podgrzewać? 

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->
Niektóre produkty po ponownym podgrzaniu stają się toksyczne dla ludzkiego organizmu. Zamiast dobrego posiłku, można otrzymać zatrucie pokarmowe. Jakich produktów nie należy ponownie podgrzewać? Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->pixabay.com/materiał ilustracyjny
Zamiast codziennego gotowania, często wydaje się, że lepiej przygotować obiad na kilka dni. W taki sposób można zaoszczędzić dużo czasu, ale i pieniędzy. Jednak nie każde jedzenie powinno się odgrzewać drugi raz. Ponowne odgrzewanie może, zamiast smacznego dania, zafundować raczej zatrucie pokarmowe. Jakich produktów nie wolno odgrzewać następnego dnia? Mamy dokładną listę!

Ponowne odgrzewanie jedzenia

Gotowanie w domu może przynieść wiele radości i satysfakcji. Nie tylko pozwala na rozwijanie swoich umiejętności, ale też na kontrolowanie tego, co dokładnie zjemy. W taki sposób można wybrać dobrej jakości składniki, a ponadto nie zostaną do posiłku dodane zbędne konserwanty i wzmacniacze smaku.

Trwa głosowanie...

Jak przygotowujesz swoje posiłki?

Nie zawsze jednak jest czas, by codziennie gotować nowy obiad od początku, dlatego często od razu przygotowuje się większą porcję. Niestety, ponowne odgrzewanie jedzenia nie zawsze będzie oszczędnością. Niekiedy, zamiast smacznego posiłku można nabawić się zatrucia pokarmowego.

Tych produktów nie odgrzewaj drugi raz

Wiele produktów można odgrzewać drugi raz. Czasami można wręcz odnieść wrażenie, że niektóre składniki smakują lepiej kolejnego dnia. Sporo dań nie powinno się za to odgrzewać, gdyż nie tylko w takim przypadku tracą swoje wartości odżywcze, smakowe, ale i mogą wydzielać szkodliwe substancje rakotwórcze lub toksyczne.

Co znajduje się na liście tego, czego nie wolno odgrzewać na drugi dzień? Będą to niektóre warzywa, ale to dopiero początek spisu. Co jeszcze? Sprawdź naszą galerię i dowiedz się, jakie jedzenie należy zjadać w całości od razu po ugotowaniu!

Na miękko czy na twardo? Który sposób gotowania jaj jest lepszy?

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu - Poznań Nasze Miasto

Wróć na gniezno.naszemiasto.pl Nasze Miasto