MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy grill podnosi cholesterol?

Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest niewątpliwie pyszne, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, które borykają się z wysokim poziomem cholesterolu. Taki typ grillowanego jedzenia powoduje, że wzrasta cholesterol LDL, czyli ten „zły cholesterol”, co z kolei przyczynia się do zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Należy zachować umiar w grillowaniu i wybierać raczej chudsze mięso i warzywa.

Zobacz również

Rokoko Summer w Białymstoku. Białostoczanie pokochali wieczory taneczne

NOWE
Rokoko Summer w Białymstoku. Białostoczanie pokochali wieczory taneczne

Rząd ogłasza: Przywrócono 10 delegatur ABW

NOWE
Rząd ogłasza: Przywrócono 10 delegatur ABW

Polecamy

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Elektryczne hulajnogi. E-hulajnogi Lime wracają nad polskie morze

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy

Masz raka i co dalej? Skorzystaj z darmowej pomocy