MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Glutaminian sodu (glutaminian monosodowy, oznaczany symbolem...
fot. Hans/pixabay

Te produkty mogą być przyczyną migreny. To nie tylko wino! Większość z nich jesz na co dzień. Lista potraw, które mogą wywołać ból głowy

Uwaga na ten dodatek!

Glutaminian sodu (glutaminian monosodowy, oznaczany symbolem symbol E621) – wzmacniacz smaku i zapachu potraw – to bardzo częsty dodatek do gotowych dań. Wyeliminowanie go z diety może przynieść wiele korzyści osobom cierpiącym z powodu migren.

Glutaminian sodu powoduje skurcz naczyń krwionośnych, przez co może zwiększać przepływ krwi do mózgu i wywoływać migreny. Znajdziemy go m.in. w zupach w proszku i w puszkach, gotowych sosach, chipsach i innych przekąskach typu fast food.

Zobacz również

Ocalili życie 25-latka. Skuteczna akcja policyjnego patrolu

NOWE
Ocalili życie 25-latka. Skuteczna akcja policyjnego patrolu

Świetny występ lekkoatletów RLTL GGG Radom na mistrzostwach Polski

NOWE
Świetny występ lekkoatletów RLTL GGG Radom na mistrzostwach Polski

Polecamy

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz