MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania...
fot. nadianb/123RF

Tych produktów nigdy nie jedz surowych! Grozi to zatruciem i może mieć poważne skutki. Uważaj w szczególności na ziemniaki i mięso

Surowa mąka

NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania ciasta, może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii. Mogą one trafić do mąki jeszcze na polu, ale także później w trakcie produkcji i transportu. Jedynie poddanie jej obróbce cieplnej pozwala na pozbycie się drobnoustrojów. Należy pamiętać także o dokładanym umyciu powierzchni, z którymi miało styczność surowe ciasto czy sama mąka.

Zobacz również

Schwytali „Rzeźnika Kobiet”. Zwabiał je i męczył na śmierć

Schwytali „Rzeźnika Kobiet”. Zwabiał je i męczył na śmierć

W tych miastach i wsiach w woj. śląskim wyłączą prąd - LISTA

W tych miastach i wsiach w woj. śląskim wyłączą prąd - LISTA

Polecamy

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

HIT DNIA
Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

Fryzjer, manicure, pedicure... Tak o swój wygląd dba najbardziej znany detektyw

Fryzjer, manicure, pedicure... Tak o swój wygląd dba najbardziej znany detektyw