Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Świątek i Sabalenka blisko finału. Dramat Sinnera [ZDJĘCIA]

Świątek i Sabalenka blisko finału. Dramat Sinnera [ZDJĘCIA]

Myszków: Wypadek trzech samochodów osobowych. Kilka osób zostało rannych

Myszków: Wypadek trzech samochodów osobowych. Kilka osób zostało rannych

Polecamy

Pijesz wino po opalaniu? Czeka cię długie życie

Pijesz wino po opalaniu? Czeka cię długie życie

Ważne szczepienia dla nastolatków są bezpłatne. Mogą uchronić przed nowotworami

Ważne szczepienia dla nastolatków są bezpłatne. Mogą uchronić przed nowotworami

(Nie)trzeźwy poranek w gminie Trzemeszno

(Nie)trzeźwy poranek w gminie Trzemeszno