Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tym razem biesiadnie i weselnie

Redakcja
Tym razem nie egzotykę, ale to co najlepsze na rodzimym stole, prezentowała ostatnia z cyklu "Wakacyjnych Podróży Kulinarnych Dookoła Świata" sieci hoteli Pietrak.

Powrót w bliższe uczestnikom kulinarne rejony stanowiła biesiada weselna - tradycyjnie już, jak inne spotkania, przygotowana w ogrodach Hotelu Adalbertus. Był bogato zastawiony stół, powitalna lampka szampana, weselny tort, a nawet odpowiednio ubrana młoda para.

- Goście mogli poznać różne zwyczaje kulturowe jak i kulinarne panujące w innych krajach podczas uroczystości weselnych - mówi Izabela Nawrocka, szefowa działu marketingu sieci hoteli Pietrak. - Swoją wiedzą i doświadczeniem zechcieli podzielić się z nami sami weselnicy, którzy przybliżyli nam zwyczaje weselne panujące w Holandii i Chile.

Tak jak w poprzednich edycjach, ochotnicy z publiczności mieli okazję sami przygotować potrawy pod okiem szefa kuchni Wojciecha Gubań-skiego i Tomasza Grabskiego, doradcy kulinarnego Unilever Food Solutions.

Za rok planowane są kolejne "Podróże".

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gniezno.naszemiasto.pl Nasze Miasto