Powrót w bliższe uczestnikom kulinarne rejony stanowiła biesiada weselna - tradycyjnie już, jak inne spotkania, przygotowana w ogrodach Hotelu Adalbertus. Był bogato zastawiony stół, powitalna lampka szampana, weselny tort, a nawet odpowiednio ubrana młoda para.
- Goście mogli poznać różne zwyczaje kulturowe jak i kulinarne panujące w innych krajach podczas uroczystości weselnych - mówi Izabela Nawrocka, szefowa działu marketingu sieci hoteli Pietrak. - Swoją wiedzą i doświadczeniem zechcieli podzielić się z nami sami weselnicy, którzy przybliżyli nam zwyczaje weselne panujące w Holandii i Chile.
Tak jak w poprzednich edycjach, ochotnicy z publiczności mieli okazję sami przygotować potrawy pod okiem szefa kuchni Wojciecha Gubań-skiego i Tomasza Grabskiego, doradcy kulinarnego Unilever Food Solutions.
Za rok planowane są kolejne "Podróże".
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?