Wielkanoc Gniezno. Przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich naszego powiatu

Paweł Brzeźniak
Paweł Brzeźniak
Składniki 4-5 jajek, 1 l bulionu warzywnego, 1 paczka żelatyny, ok. 10 oliwek, pół czerwonej papryki, 1 ugotowana marchew, sok z cytryny. Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, obrać. Przygotować bulion warzywny (na 1 l wywaru 1 paczka żelatyny), dodać sok z cytryny. Wychłodzić. Do form wkładać jajka w całości lub pokrojone (w dowolny sposób), oliwki, pokrojoną w plastry paprykę i w talarki marchew. Zalać wywarem i zostawić w chłodnym miejscu. Sona Ishkhanyan
Przedstawiamy wypróbowane przepisy na potrawy, które można przyrządzić na wielkanocny stół. Swoimi przepisami dzielą się panie z kół gospodyń wiejskich z powiatu gnieźnieńskiego. Kliknij w kolejne zdjęcie i zobacz przepis.

Na miękko czy na twardo? Który sposób gotowania jaj jest lepszy?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie