Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Droga na odcinku Bogacka Szklarnia - Zawiść zostanie przebudowana. Podpisano umowę

Droga na odcinku Bogacka Szklarnia - Zawiść zostanie przebudowana. Podpisano umowę

Nowe chodniki w Krakowie. Zobacz, gdzie poprawi się bezpieczeństwo pieszych

NOWE
Nowe chodniki w Krakowie. Zobacz, gdzie poprawi się bezpieczeństwo pieszych

Polecamy

Oferta na majówkę. PTTK zaprasza na wycieczkę "Spacerkiem po Twierdzy Malbork"

Oferta na majówkę. PTTK zaprasza na wycieczkę "Spacerkiem po Twierdzy Malbork"

Nowa atrakcja w Nowej Hucie. Budowa tężni solankowej przy ulicy Padniewskiego

Nowa atrakcja w Nowej Hucie. Budowa tężni solankowej przy ulicy Padniewskiego

Nowy prezes Sądu Okręgowego w Krakowie. Decyzję ministra krytykuje przewodnicząca KRS

Nowy prezes Sądu Okręgowego w Krakowie. Decyzję ministra krytykuje przewodnicząca KRS