MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

Piękny występ Chóru Miasta Grójec. Widownia zachwycona [ZDJĘCIA]

Piękny występ Chóru Miasta Grójec. Widownia zachwycona [ZDJĘCIA]

Wystawa „Miejsce na marnowanie marzeń” w Ośrodku Kultury Norwida od 29 czerwca

Wystawa „Miejsce na marnowanie marzeń” w Ośrodku Kultury Norwida od 29 czerwca

Polecamy

Laryngologia na ginekologii w szpitalu w Gnieźnie. „To rozwiązanie doraźne”

TYLKO U NAS
Laryngologia na ginekologii w szpitalu w Gnieźnie. „To rozwiązanie doraźne”

Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

TYLKO U NAS
Śmierdzący problem na jezdni! Na drogę wysypał się... obornik

Egzaminy eksternistyczne bez WOS-u – projekt nowelizacji trafił do konsultacji

Egzaminy eksternistyczne bez WOS-u – projekt nowelizacji trafił do konsultacji