Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Leo Libra jest czynna. Trwają szkolenia połączone z degustacją [FOTO]

Hanna Komorowska-Bednarek
Hanna Komorowska-Bednarek
- Drzwi naszego lokalu będą znowu otwarte – ogłoszono na facebook'owym profilu lokalu Leo Libra- Dziki Dwór pod Kaczką w sobotę, 13 lutego. Restauracja od walentynek prowadzi szkolenia. I to nie byle jakie – bo połączone z degustacją.
- Drzwi naszego lokalu będą znowu otwarte – ogłoszono na facebook'owym profilu lokalu Leo Libra- Dziki Dwór pod Kaczką w sobotę, 13 lutego. Restauracja od walentynek prowadzi szkolenia. I to nie byle jakie – bo połączone z degustacją. hk
- Drzwi naszego lokalu będą znowu otwarte – ogłoszono na facebook'owym profilu lokalu Leo Libra- Dziki Dwór pod Kaczką w sobotę, 13 lutego. Restauracja od walentynek prowadzi szkolenia. I to nie byle jakie – bo połączone z degustacją.

- Ktoś przychodzi, zapisuje się i bierze udział w szkoleniu –

opowiada osoba związana z restauracją. W Leo Librze, restauracji znanej z „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler w walentynkowe południe rozpoczęto cykl codziennych szkoleń połączonych z degustacją.

Każdy gość biorący udział w tym spotkaniu musi najpierw zarezerwować miejsce. Po przybyciu do restauracji obowiązkiem jest dezynfekcja i podpisanie się na liście. W przedsionku ogromnego lokalu gości wita pracowniczka firmy, która pilnuje dopełnienia formalności. Stoi tam też stół ze środkami do dezynfekcji, maseczkami, regulaminem i rozporządzeniami, w których znajduje się, na wypadek przybycia policji, rozporządzenie mówiące o tym, że możliwe jest prowadzenie szkoleń kulinarnych.

Firma szkoleniowa wynajęła sale

Firma „Edukacja Przyszłości” wynajęła salę restauracyjną i bankietową. Sama restauracja prowadzi usługi na zasadzie cateringu, który podawany jest uczestnikom szkolenia w opakowaniach jednorazowych lub na talerzach.

- Uczestnicy szkolenia firmy „Edukacja Przyszłości” muszą zapoznać się z regulaminem, podpisać się. Wtedy przychodzi kelner, aby przeprowadzić część teoretyczną. Opowiada o daniu, które chce się zamówić, jak się je przygotowuje

– mówi osoba odpowiedzialna za sprawne przeprowadzenie szkolenia. Po przeprowadzonej części teoretycznej uczestnicy szkolenia dostają wybrane danie. W ten sposób dowiadują się jak powinno się je przygotować i jak powinno smakować. Koszt szkolenia to 1 zł.

Jak mówią osoby związane z lokalem, na poszczególnych salach wynajętych przez firmę szkoleniową, przygotowane są środki ochrony osobistej. Stoliki stoją w co najmniej 3-metrowych odstępach. Na każdym z nich stoi płyn do dezynfekcji, a stoły będą regularnie sprzątane i odkażane. Przewiduje się, że jeszcze dzisiaj w cyklu szkoleń weźmie udział kilkadziesiąt osób.

Restauracja Leo Libra jest czynna. Trwają szkolenia połączone z degustacją [FOTO]

- Drzwi naszego lokalu będą znowu otwarte – ogłoszono na facebook'owym profilu lokalu Leo Libra- Dziki Dwór pod Kaczką w sobotę, 13 lutego. Restauracja od walentynek prowadzi szkolenia. I to nie byle jakie – bo połączone z degustacją.

Restauracja Leo Libra jest czynna. Trwają szkolenia połączon...

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gniezno.naszemiasto.pl Nasze Miasto